Başlangıç > Haber-Nûçe > Kürdistan İslam Konferansı Sonuç Bildirgesi

Kürdistan İslam Konferansı Sonuç Bildirgesi



Bismillahirrahmanirrahim…

 

Kuzey Afrika, Ortadoğu, Mezopotamya başta olmak üzere İslam ümmetini oluşturan farklı halk ve kültürlerin bulunduğu tüm coğrafyalarda dini, mezhebi, etnik ve sınıfsal büyük sorunlar yaşanmaktadır.
Bu sorunlar çoğu yerde kardeş kavgasına, iç savaşa, kargaşa ve kaosa dönüşmüş bulunmaktadır. İşte böyle bir atmosfer içerisinde Kürdistan coğrafyasında yaşayan 150’yi aşkın Müslüman alim, aydın ve entelektüelin katılımıyla  Kürdistan Birinci İslam Konferansı 8-9 Eylül tarihlerinde Diyarbakır’da gerçekleştirilmiştir.
Biz Müslüman Kürdistanlılar, başta Kürdistan coğrafyası olmak üzere Türkiye, Ortadoğu ve tüm İslam dünyasında yaşamakta olduğumuz sorunların Kur’an’ı Kerim’in Nisa Suresi 59. ayetinde belirtilen “Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. Peygamber’e itaat edin ve sizden olan ulu’l-emre (idarecilere) de. Herhangi bir hususta anlaşmazlığa düştüğünüz takdirde, Allah’a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resûlüne arz edin. Bu, daha iyidir, sonuç bakımından da daha güzeldir.” hükmü çerçevesinde çözülebileceğine inanmaktayız.

 

İki gün boyunca dört oturumda;
“İslam’da haklar-özgürlükler ve toplumsal barışın yeri,
İslam’da ümmetçilik ve kavmiyetçilik,
İslam’da siyaset devlet ve iktidar,
İslami açıdan Kürt meselesi ve çözümü” başlıkları altında istişare ettiğimiz ve hemfikir olduğumuz konuları kamuoyu ile paylaşmayı görev biliyoruz.

Devamı…

 
  1. Henüz yorum yapılmamış.
  1. No trackbacks yet.

Yorum bırakın